reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Žemlovka – Menu 40 buněk

4 porce

  • 8 dkg másla
  • 2 dl mléka
  • 2 žemle
  • 2 vajíčka
  • 10 dkg krystalového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • práškový cukr
  • skořice

Máslo si na plotně rozehřejeme a nalijeme do něho mléko. Žemle rozkrájíme na malé kostičky a přimícháme je k mléku.

Vajíčka rozklepneme a oddělíme od sebe žloutky a bílky. Vaječné žloutky si rozšleháme s krystalovým cukrem a přidáme je k žemlím v mléce. Důkladně smícháme, přisypeme vanilkový cukr a přidáme i tuhý sníh, který si ušleháme z bílků a 4 dkg cukru.

Pekáč vymastíme máslem, výše uvedenou hmotu do něho nalijeme, pěkně rovnoměrně ji rozprostřeme na dně a v troubě předehřáté na teplotu 180 °C upečeme, což nám bude trvat 10 minut.

Před podáváním posypeme práškovým cukrem a skořicí.

Zdroj: TV Paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3679

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.