reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapékaná kapusta – Jarní menu

4 porce

  • 1 hlávka kapusty
  • 25 dkg vepřové krkovičky
  • 25 dkg uzené krkovičky
  • 1 cibule
  • 1 šálek rýže
  • sůl
  • pepř
  • ½ litru zakysané smetany

Kapustu dáme na několik minut na plotnu do slané vody, aby se nám uvařila.

Pokrájenou cibuli začneme smažit na trošce oleje. Maso rozkrájíme na malé kostičky a přidáme k hnědnoucí cibulce. Opepříme, můžeme i velice mírně osolit a přilijeme trochu vody ve které jsme vařili kapustu. Uvaříme rýži a smícháme ji s masem.

Pekáč vymastíme máslem a dno vysteleme polovinou uvařených listů kapusty. Na tyto listy dávkujeme lžící vepřové maso s rýží. Směs pokryjeme druhou polovinou kapustových listů a zalijeme zakysanou smetanou.

V troubě pečeme 25-30 minut při teplotě 180 °C.

Zdroj: TV Paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3668

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.