reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Židovský kaviár a bliny

Potřebujeme:

  • 600 g kuřecích nebo kachních jater,
    4 natvrdo vařená vejce,
    2 cibule,
    1 lžíci kachního sádla,
    pepř a sůl dle chuti

Na bliny:

  • 100g pšeničné mouky,
  • 200 g pohankové mouky,
  • 70g sušených kvasnic,
  • 3 vejce,
  • 400ml mléka,
  • tuk na pečení,
  • 1 kelímek zakysané smetany

Drůbeží játra opláchneme, osušíme a pozvolna opékáme na pánvi na kachním sádle asi 5 minut. Natvrdo uvařená vajíčka a cibuli nasekáme nadrobno společně s nakrájenými opečenými játry a znovu vše osmahneme. Opepříme a osolíme a podáváme s blinami, pečivem či toasty jako studený předkrm.

Bliny:
Promícháme mouku s kvasnicemi, přidáme vejce a mléko a vymícháme do hladka. Necháme vykynout. Pečeme malé lívanečky, které uchováváme v teple a servírujeme na horkých talířích potřené hustou smetanou a ozdobené kaviárem.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/zidovsky-kaviar-a-bliny-31-3-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.