- 50 g rozinek,
- 3 lžíce rumu,
- 3 vejce,
- 100 g rostlinného tuku,
- 100 g moučkového cukru,
- 1 balíček vanilinového cukru,
- 1 lžíce kakaa,
- 200 g jahodové zavařeniny,
- asi 2 dl mléka,
- 300 g polohrubé nebo hrubé mouky,
- 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva,
- tuk a hrubá mouka na plech,
- čokoládová poleva na ozdobení
Nejdříve rozinky propláchneme vodou, dáme do misky a zalijeme rumem. Žloutky utřeme se změklým tukem, moučkovým a vanilinovým cukrem a kakaem do pěny. Vmícháme zavařeninu a vlažné mléko spolu s částí prosáté mouky smíchané s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme rozinky i s rumem, pevně ušlehaný sníh a zbylou mouku. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Vychladlý moučník přelijeme čokoládovou polevou.
Poslední tip, trik či komentář