reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zimní řezy „Jahůdka*

 

  • 50 g rozinek,
  • 3 lžíce rumu,
  • 3 vejce,
  • 100 g rostlinného tuku,
  • 100 g moučkového cukru,
  • 1 balíček vanilinového cukru,
  • 1 lžíce kakaa,
  • 200 g jahodové zavařeniny,
  • asi 2 dl mléka,
  • 300 g polohrubé nebo hrubé mouky,
  • 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva,
  • tuk a hrubá mouka na plech,
  • čokoládová poleva na ozdobení

Nejdříve rozinky propláchneme vodou, dáme do misky a zalijeme rumem. Žloutky utřeme se změklým tukem, moučkovým a vanilinovým cukrem a kakaem do pěny. Vmícháme zavařeninu a vlažné mléko spolu s částí prosáté mouky smíchané s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme rozinky i s rumem, pevně ušlehaný sníh a zbylou mouku. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Vychladlý moučník přelijeme čokoládovou polevou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.