8-10 porcí:
- 1 kg hovězího masa zadního
- 100 g špeku
- sůl
- mletý pepř
- 120 g slunečnicového oleje
- 300 g cibule
- 100 g hladké mouky
- voda na podlití
- 150 g sterilovaných okurek
Hovězí maso očistíme a prošpikujeme slaninou (50 g), osolíme, opepříme a na oleji zprudka a krátce opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme na talíř.
V kastrolu osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli do zlatohněda. Podlijeme trochou horké vody (asi 250 ml) a tzv. „odrestujeme“ – cibule tak chytne jednotnou hnědou barvu, poté zaprášíme moukou, osmahneme, opět podlijeme vodou (asi 800 ml) vody, vložíme maso a pod pokličkou dusíme doměkka.
Druhou část špeku nakrájíme na kostičky a vypečeme, do tohoto základu vložíme na malé kostičky nakrájené kyselé okurky, orestujeme.
Maso vyjmeme ze šťávy, šťávu přecedíme ke slanině a okurkám, krátce povaříme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme se šťávou, houskovým knedlíkem, rýží nebo vařenými brambory.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=792
Poslední tip, trik či komentář