reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ztracená vejce se šunkou

4 porce

  • 4 vejce
  • ½ l vody
  • 2 dl 8% octa
  • voda se solí na zchlazení
  • 4 krajíčky bílé veky
  • 20 g másla
  • 150 g šunky
  • 100 ml tatarské omáčky
  • pažitka na ozdobu

Do kastrolu nalijeme vodu a ocet, přivedeme k varu a zmírníme, abychom teplotu vody udržovali těsně pod bodem varu. Do naběračky vyklepneme vejce a pozvolna ho vkládáme do horké vody tak, abychom bílkem obalili žloutek. Takto vejce ponecháme ve vodě 4 minuty – výsledek je po nakrojení měkký, jemně se roztékající žloutek. Chceme-li mít vejce vařená, ponecháme je ve vodě 7 minut. Vejce vkládáme do studené osolené vody.

Tousty opečeme na másle a necháme zchladnout.

Z plátku šunky vytvarujeme kornoutek, vložíme vejce a pokryjeme tatarskou omáčkou.

Tatarská omáčka

  • 2 dl majonézy
  • 1 šalotka
  • 1 malá kyselá okurka
  • 1 ančovička
  • ½ lžíce kapary
  • ½ lžíce dijonské hořčice
  • worcesterská omáčka
  • lák z okurek
  • mletý bílý pepř
  • sůl

Majonézu smícháme s nadrobno nakrájenou šalotkou, okurkou, ančovičkou, nasekanými kapary, hořčicí. Dochutíme worcesterskou omáčkou, lákem z okurek, mletým pepřem a solí.

Zdroj: Ztracená vejce se šunkou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1168 [On-line 07.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.