reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rajčata plněná těstovinami

Pro 4 osoby

  • 100 g špaget
  • Sůl
  • 4 větší rajčata
  • 2 vejce
  • pepř
  • 1/2 svazku tymiánu
  • 1 cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 100 g mraženého hrášku
  • 50 g strouhaného parmezánu

Špagety přelomíme na polovinu a uvaříme ve slané vodě podle návodu. Slijeme a propláchneme studenou vodou.
Rajčata omyjeme, očistíme, seřízneme vršek a vydlabeme vnitřek. Rozmícháme vejce, sůl a pepř. Tymián omyjeme a otřepeme, otrháme lístky a nahrubo nasekáme a polovinu jich smícháme s vejci.
Cibuli oloupeme a nakrájíme. Rozehřejeme olej a cibuli na něm 10 minut podusíme za stálého míchání. Přidáme zbylý tymián a ochutíme solí a pepřem. Směs dáme do vymazané nákypové formy. Troubu předehřejeme na 200 °C.
Špagety smícháme s mraženým hráškem a parmezánem. Rajčata vložíme do formy a naplníme špagetovou směsí, přelijeme ji rozmíchanými vejci. Formu na zapékaní vložíme do předehřáté trouby. Jídlo zapékáme zhruba 25 až 30 minut. Nakonec je ozdobíme zelenými bylinkami.
K vydlabání rajčat nejlépe použijeme čajovou lžičku. Vnitřek z rajčete využijeme do omáčky.

Příprava: asi 30 minut

Na osobu: cca 270 kcal; 1130 kj, bílkoviny: 12g; tuky: 13 g. Sacharidy: 25 g; cholesterol: 100 mg

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.