- 250 g vepřového libového masa
- 250 g hovězího předního masa bez loje
- 250 g uzeného bůčku
- 2 rohlíky
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/4 l mléka
- sůl, pepř
- muškátový květ
- lžíce sádla
- 1 bílek na potření sekané
Náplň:
- 4 vejce
Vařené maso umeleme a dáme do mísy, přidáme předem pokrájené namočené a vymačkané rohlíky, celé vejce a žloutek, zpěněnou nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, pepř a na špičku nože muškátový květ. Zpracujeme na hmotu, kterou na alobalu rozetřeme na silnější placku. Do středu položíme uvařená oloupaná vejce a opatrně zavineme. Přendáme na pekáč vymazaný tukem, potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme v dobře vyhřáté troubě.
Poslední tip, trik či komentář