Pro 6 osob si připravíme:
- 1 kachnu (asi 2200 g)
- 600 g vepřového masa (krkovice bez kosti)
- 100 g kachních jater
- 1 cibuli
- 3 stroužky česneku
- 80 g anglické slaniny
- 3 bílky
- 3 lžíce hladké mouky
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- mletý pepř, sůl
- 1 lžičku celého kmínu
- 50 g sádla
Očištěnou a křídel zbavenou kachnu vykostíme. Maso omyjeme, osušíme, vytvarujeme do obdélníku a mírně osolíme. Polovinu vepřového masa (lihovější) nakrájíme na kostičky a druhou polovinu umeleme spolu s játry, cibulí, česnekem na masovém mlýnku do mísy. Přidáme kostičky krkovice, nadrobno nasekanou anglickou slaninu, bílky, hladkou mouku, drcený kmín, mletý pepř a sůl.
Masovou směs rozprostřeme na kachní maso a vše stočíme do rolády. Pevně převážeme nití. Roládu mírně osolíme, pokmínujeme, přendáme na pekáč se sádlem a vložíme do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme pomalu asi 80 minut. Během pečení můžeme podlít trochou vody a roládu několikrát přelít výpekem. Hotovou necháme vychladnout a pak ji teprve nakrájíme na plátky.
Poslední tip, trik či komentář