reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachní roláda

Pro 6 osob si připravíme:

  • 1 kachnu (asi 2200 g)
  • 600 g vepřového masa (krkovice bez kosti)
  • 100 g kachních jater
  • 1 cibuli
  • 3 stroužky česneku
  • 80 g anglické slaniny
  • 3 bílky
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • mletý pepř, sůl
  • 1 lžičku celého kmínu
  • 50 g sádla

Očištěnou a křídel zbavenou kachnu vykostíme. Maso omyjeme, osušíme, vytvarujeme do obdélníku a mírně osolíme. Polovinu vepřového masa (lihovější) nakrájíme na kostičky a druhou polovinu umeleme spolu s játry, cibulí, česnekem na masovém mlýnku do mísy. Přidáme kostičky krkovice, nadrobno nasekanou anglickou slaninu, bílky, hladkou mouku, drcený kmín, mletý pepř a sůl.
Masovou směs rozprostřeme na kachní maso a vše stočíme do rolády. Pevně převážeme nití. Roládu mírně osolíme, pokmínujeme, přendáme na pekáč se sádlem a vložíme do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme pomalu asi 80 minut. Během pečení můžeme podlít trochou vody a roládu několikrát přelít výpekem. Hotovou necháme vychladnout a pak ji teprve nakrájíme na plátky.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.