- 800g kančí kýty
1l mléka
1 celer řapík noha
1 mrkev
1 cibule
1dcl olej extra virgin
2 kuličky jalovce
2 hřebíčky
snítka rozmarýnu
1 bobk. list
Hovězí vývar
Marináda
- 1 cibule
- 2 nohy od celer řapíku
- 2ks mrkve
- 4 hřebíčky
- 4 – 5 kuliček jalovce
- 3 bobkový list
- 1lž celý černý pepř
- snítka rozmarýnu
- 750ml vody
- 750 ml červeného vína
Kančí nakrájíme na kostky jako na guláš, připraví se marináda dle receptu: do skleněné nádoby dáme vodu, víno a všechno koření. Mrkve, nohy z řapíku a cibuli nakrájíme na větší kousky (kostky, nahrubo), přidáme k ostatnímu a necháme 12 – 24h odležet.
Poté vyndáme maso, očistíme od marinády. Dáme maso do hrnce, zalijeme litrem mléka a na mírném ohni půl hodiny vaříme, dokud se mléko nezredukuje (nevyvaří).
V kastrolu zvlášť si na oleji osmahneme celer, cibuli a mrkev (vše na drobné kostičky), přidáme koření (jalovec, hřebík, rozmarýn, bobkový list), zalejeme hovězím vývarem tak, aby bylo maso ponořené.
Z alobalu si uděláme pokličku a hodinu necháme táhnout na mírném ohni. Po hodině zkontrolujeme, jestli je maso měkké.
Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [25.10.2009]
Poslední tip, trik či komentář