Pro 12 osob:
- Příprava pokrmu: 140 minut
- Suroviny:
- 2 lžičky oleje
- 1 cibule
- stroužek česneku
- 2 řapíky celeru
- po 400 g konzervovaných červených fazolí a čočky
- 1 vejce
- 1 mrkev
- šálek čedaru,
- šálek strouhanky
- 2 lžíce rajského protlaku
- po lžičce kmínu, koriandru, chilli, sůl
Na pánvi rozpal olivový olej a osmaž na něm pokrájenou cibuli, utřený česnek a drobně nakrájený celer. Pak pánev odstav a nech trochu vychladnout.
Fazole a čočku z konzervy propláchni, sceď a společně s cibulí a vejcem rozmixuj najemno. Směs přesyp do mísy, přidej zbývající suroviny (mrkev i čedar najemno rozstrouhané, koření čerstvě umleté), případně ještě mletý černý pepř, a důkladně promíchej.
Troubu předehřej na 180 stupňů a vymasti pečicí formu. Ochucenou směs dej lžící do formy a na povrchu zarovnej. Peč asi hodinu. Pak chlebíček vyklop, nakrájej na plátky a podávej teplý nebo studený se zeleninovým salátem. Chlebíček je pikantní a bohatý na vlákninu, ideální ke svačině.
Poslední tip, trik či komentář