reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Štika na sádle, zeleninové lasagne a bylinková rajčátka

4 porce

Lasagne

  • 100 g cukety
  • 100 g mrkve
  • 100 g lilku
  • 30 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 300 ml mléka
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • mletý pepř
  • sůl
  • 50 g parmazánu

Zeleninu nakrájíme na velmi tenké plátky. Lilek a cuketu osolíme a počkáme, až pustí vodu (lidově „necháme vyplakat“). Poté vymačkáme a osušíme.

Na másle připravíme jíšku, za stálého míchání zalijeme studeným mlékem, vývarem a provaříme dvacet minut, na závěr osolíme a opepříme.

Menší pekáček vymažeme olejem a nalijeme na dno pětinu bešamelu, lehce nasypeme parmazán a pokladem kolečky lilku, poté vrstvíme opět bešamel a parmezán, následuje vrstva cukety, bešamel, parmezán, vrstva mrkve bešamel, parmezán, zakryjeme olejem potřeným alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C cca 30 minut.

Bylinková rajčátka

  • 4 rajčata
  • 1 svazek bylinek
  • 4 lžíce panenského olivového oleje
  • sůl

Rajčata nařízneme a spaříme ve vodě, zchladíme, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky, orestujeme na olivovém oleji společně s bylinkami, na závěr osolíme.

Štika

  • 600 g podkoviček ze štiky
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • 150 g vepřového sádla

Sádlo ohřejeme asi na 100°C a vložíme okmínované podkovy ze štiky.
Pozvolna pečeme v pánvi, na závěr osolíme.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1002

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.