reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřové koleno na zelí pod bramborovou čepicí

 

  • vepřové koleno,
    500 g brambor,
    50 g másla,
    zakysanou smetanu,
    kysané zelí,
    1 větší cibuli,
    3 bobkové listy,
    3 hřebíčky,
    2 lžíce dijonské hořčice,
    muškátový oříšek,
    kmín, sůl

Koleno dáme vařit do vody společně s bobkovým listem, hřebíčkem a cibulí. Po 2 hodinách měkké maso vytáhneme a nařežeme na větší kousky. Do hrnce dáme vařit zelí, které zjemníme máslem. Uvaříme brambory, rozmačkáme, přidáme sůl, muškát, hořčici a zakysanou smetanu. Do zapékací misky dáme maso, na něj zelí a poté bramborovou kaši. Dáme do trouby na 20 minut při 180 °C.

Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/veprove-koleno-na-zeli-pod-bramborovou-cepici.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.