reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Penne alla puttanesca Penne a la “bordel”

  • 400g penne
  • 4 ančovičky
  • 2 lžíce Capari
  • 4 lžíce černých oliv
  • 4 stroužky česneku
  • hrst nasekané petrželové natě
  • 1dcl bílého vína
  • 400g Cherry rajčat (nebo Sugo pomodor)
  • 4 feferonky

Ve vroucí osolené vodě uvaříme penne do podoby “aldente”.
Mezitím si do pánve s olivovým olejem vhodíme rukou zmáčknutý česnek, ančovičky, které rukou natrháme na kousky, capari a nakrájené olivy. Po chvilce ochutíme nakrájenou feferonkou a necháme pár minut restovat, aby se spojily všechny chutě. Odstraníme česnek, přilijeme bílé víno a zatím si nakrájíme rajčátka na půlky. Jakmile z vína vyprchá alkohol (cca za 5min restování), můžeme přidat rajčata. Nakonec v pánvi smícháme penne se všemi ingrediencemi, podle potřeby podlijeme vodou z těstovin, přidáme petrželku, ozdobíme bazalkou a můžeme podávat.

Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [1.11.2009]

1 comment to Penne alla puttanesca Penne a la “bordel”

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.