- 400g penne
- 4 ančovičky
- 2 lžíce Capari
- 4 lžíce černých oliv
- 4 stroužky česneku
- hrst nasekané petrželové natě
- 1dcl bílého vína
- 400g Cherry rajčat (nebo Sugo pomodor)
- 4 feferonky
Ve vroucí osolené vodě uvaříme penne do podoby “aldente”.
Mezitím si do pánve s olivovým olejem vhodíme rukou zmáčknutý česnek, ančovičky, které rukou natrháme na kousky, capari a nakrájené olivy. Po chvilce ochutíme nakrájenou feferonkou a necháme pár minut restovat, aby se spojily všechny chutě. Odstraníme česnek, přilijeme bílé víno a zatím si nakrájíme rajčátka na půlky. Jakmile z vína vyprchá alkohol (cca za 5min restování), můžeme přidat rajčata. Nakonec v pánvi smícháme penne se všemi ingrediencemi, podle potřeby podlijeme vodou z těstovin, přidáme petrželku, ozdobíme bazalkou a můžeme podávat.
Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [1.11.2009]
PRAVE SEM SI UVARILA VAS PENNE A LA BORDEL.
JE TO DOBRE PAPANICKO.