reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dršťková polévka

4 porce:

  • 400 g drštěk
  • sůl a mouka na očištění mrštěk
  • kousek celeru
  • mrkev
  • 1 petržel
  • 120 g uzené vepřové plece
  • 2 lžíce másla
  • 80 g hladké mouky
  • lžíce mleté papriky
  • lžička soli
  • špetka pepře
  • 2 stroužky česneku
  • špetka mletého zázvoru
  • lžička majoránky

Dršťky pomocí soli a mouky pořádně očistíme (vymneme), vypereme ve vlažné vodě a dáme vařit. Během vaření asi 2krát vyměníme vodu.
Měkké dršťky nakrájíme na nudličky, přidáme zeleninu, uzené a dále vaříme.
Mezitím z másla, mouky a papriky při pravíme jíšku, kterou vmícháme do dršťkového základu a necháme asi 25 minut povařit.
Dochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem, zázvorem a majoránkou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.