- 33% smetana 100 ml
- mascarpone 60 g
- žloutek 2 kusy
- bílek 2 kusy
- uvařená a vychladlá rozpustná káva 1 šálek
- mandlový likér (amaretto) 40 ml
- cukr krupice 3 lžíce
- cukrářské piškoty 1 balení
- kakao 1 lžíce
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vymícháme s cukrem, do kterých následně zašleháme mascarpone. Smetanu vyšleháme do tuhé konzistence, vše smícháme, bílky nakonec.
Piškoty z jedné strany namáčíme do kávy s likérem, směs klademe na piškoty, nahoru nasypeme kakao a tiramisu necháme v lednici vychladnout aspoň 3 až 4 hodiny.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/italske-tiramisu [On-line 30.11.2011]
Poslední tip, trik či komentář