reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Savarin

 

  • 250 g hladké nebo polohrubé mouky
  • 20 g droždí
  • 40 g pískového cukru
  • asi 1 dl mléka
  • 3 žloutky
  • špetka soli
  • 80 g tuku
  • tuk na formu

Mouku prosijeme do mísy, doprostřed rozdrobíme droždí, přidáme cukr a s trochou vlažného mléka a mouky rozmícháme vprostřed na těstíčko, přikryjeme, a když droždí vykyne, doplníme žloutky, soli, rozehřátým prochladlým tukem a se zbylým vlažným mlékem vypracujeme řidší těsto, které poprášíme moukou, přikryjeme je a necháme vykynout. Formu na savarin (nemáme-li ji, použijeme věncovou formu) vytřeme tukem, naplníme těstem a v předehřáté troubě upečeme. Vyklopíme je na podložku a ihned potíráme sirupem, až se všechen vsákne.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.