reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Koláč s broskvemi

Na 16 kousků si připravíme:
Na těsto:

  • 250 g másla
  • 250 g krupicového cukru
  • 4 vejce
  • 400 g hladké mouky
  • 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
  • tuk a mouku do pekáčku

Na náplň:

  • 30 g rozinek
  • 50 ml rumu
  • 300 g broskví
  • 2 lžíce medu

Rozinky namočíme do rumu a necháme asi hodinu nasáknout. Máslo utřeme s polovinou cukru a žloutky do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh a střídavě s prosátou moukou a kypřicím práškem vmícháme do žloutkové pěny. Hotové těsto rozetřeme do pekáčku s vyšším okrajem, který jsme předem vymazali tukem a vysypali hrubou moukou.

Na povrch těsta naskládáme na kolečka nakrájené broskve. Rozinky nasáklé rumem smícháme s medem a vyplníme jimi středy broskví.

Koláč pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 40 minut. Po upečení jej necháme krátce vychladnout nejprve ve formě, potom přemístíme na kovovou mřížku a necháme vychladnout úplně. Teprve po úplném vychladnutí koláč nakrájíme na čtverce.

Doba přípravy kolem 70 minut.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.