Koktejly Margarita, Adelita
Margarita
- větší panák tequily reposado
- ½ pomeranče
- sirup z agáve
- limetka
- panák cointreau
- sůl
- led
Do šejkru vhodíme pár kostek ledu, nalijeme panáka tequily, kapku sirupu z agave a pomerančové i limetkové šťávy, na závěr přidáme panáka francouzského likéru cointreau a vše promícháme.
Okraje sklenky otřeme limetkou (jen do půlky) a skleničku položíme do soli, aby se půlka obalila, půlka zůstala čistá. Nalijeme koktejl, ozdobíme limetkou a můžeme podávat.
Adelita
- Větší panák tequily reposado
- Kávový liker kahlua
- limetka
- led
V šejkru smícháme pár kostek ledu, tequilu, kapku likéru kahlua a limetkovou šťávu. Ozdobíme limetkou a servírujeme.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Margarita-a-Adelita/
Poslední tip, trik či komentář