reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kroupový salát s rajčaty a mozzarellou

Rozpis na 4 porce:

  • 300 g krup
  • sůl
  • 4 lžíce sekané bazalky
  • 8 lžic olivového oleje
  • 6 lžic bílého vinného octa
  • špetka pepře
  • 250 g cherry rajčátek
  • 200 g mozzarelly
  • několik lístečků bazalky na ozdobení

Kroupy propereme pod tekoucí vodou. Vsypeme je do hrnce, zalijeme vodou a 2 hodiny necháme stát. Poté je osolíme a v téže vodě uvaříme doměkka. Měkké kroupy slijeme a na sítku necháme okapat.
Bazalku vložíme do misky a zalijeme ji olivovým olejem. Přidáme ocet, špetku soli a pepř. Vše rozmícháme.
Zchladlé kroupy v míse zalijeme zálivkou. Přidáme přepůlená rajčátka a promícháme. Salát rozdělíme na misky, poklademe plátky mozzarelly a ozdobíme bazalkou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.