reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Telecí lýtko s bylinkami

Stinco di vitello porchettato

(4 porce)

  • vykostěné telecí lýtko
    1 bránice
    250 g střídky z pečiva
    hovězí vývar
    1 dl smetany
    1 vejce
    petržel
    šalvěj
    rozmarýn
    bobkový list
    olej extra virgin
    sůl, pepř

Petržel, šalvěj a rozmarýn nasekáme a orestujeme v pánvi na olivovém oleji, aby se chutě uvolnily. Střídku z pečiva namočíme ve smetaně, vyždímáme a vhodíme do misky, do které přidáme orestované bylinky, vejce a sůl.
Telecí lýtko rozprostřeme a mírně naklepeme, osolíme, opepříme 
a potřeme bylinkovou směsí. Maso zarolujeme a zabalíme do vepřové bránice, svážeme provázkem. Roládu orestujeme na olivovém oleji 
s bobkovým listem do zlatova. Přilijeme 2-3 naběračky hovězího vývaru a pečeme v troubě na 190° asi 1,5 hodiny do měkka.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Stinco-di-vitello-porchettato/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.