reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí Stroganoff

Na 4 porce potřebujeme:

  • 600 g hovězího filetu,
  • 100 g dušené šunky,
  • 2 stroužky česneku,
  • sůl, drcený pepř,
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • 2 šalotky,
  • 4 kyselé okurky,
  • 8 žampionů,
  • 1 lžíce protlaku,
  • 1/2 lžíce worcesteru,
  • 2 lžíce kapary,
  • 50 ml červeného vína,
  • ušlehaná šlehačka,
  • 2 lžíce posekané velkolisté petržele

Maso a šunku nakrájíme na nudličky. Česnek pokrájíme na slabé plátky. Maso osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Šalotky a okurky nakrájíme na nudličky, žampiony na čtvrtky. Pánev rozpálíme a orestujeme na ní žampiony se šalotkou a česnekem. Pak vše přendáme z pánve na talíř.

Pánev opět rozpálíme, vložíme do ní maso a opékáme ho. Přidáme protlak a zarestujeme. Vrátíme k masu žampiony se šalotkou a česnekem. Přidáme worcester, kapary, šunku a víno a prohřejeme.

Osolíme, opepříme, sundáme z ohně a vmícháme šlehačku a nasekanou petržel. Stroganoff podáváme s rýží.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/hovezi-stroganoff-29-10-2009.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.