Potřebujeme:
- 2 červené nebo bílé cibule
- 4 zralé pomeranče – nejlépe krvavé
- 1 malou konzervu tuňáka v oleji
- 1 lžičku kaparů
- 2 lžičky medu
- 1/2 lžičky strouhaného zázvoru
- 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- sůl
Pomeranč oloupeme a vykrájíme z něj filátka nebo ho nakrájíme na půlkolečka. Šťávu uvolněnou při loupání a krájení zachytíme do misky. Do šťávy přidáme med, citrónovou šťávu, olej, zázvor a metličkou vyšleháme zálivku.
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky a smícháme ji s pomerančem. Zalijeme zálivkou a necháme alespoň hodinu marinovat, aby se spojily chutě. Při podávání posypeme tuňákem a kapary.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/kavova-pena-a-campari-pena-29-4-2010-2.html
Poslední tip, trik či komentář