reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Beef Stroganov

Potřebujeme:

  • 800 g svíčkové, nebo vysokého roštěnce,
  • 4 šalotky,
  • 200 g žampionů,
  • 4 kyselé okurky,
  • 500 ml zakysané smetany,
  • 100 ml koňaku nebo vodky,
  • 1 lžíci pikantní hořčice,
  • 1 lžíci posekaných kaparů,
  • 100 g konzervovaných posekaných rajčat nebo rajčatového pyré
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • 100 g másla,
  • 2 bobkové listy,
  • sůl a mletý pepř podle obliby,
  • petrželku na posypání

Na pánvi rozpustíme máslo a olej a na prudkém ohni osmažíme proužky hovězího masa, které na konci smažení přelijeme koňakem a maso oflambujeme. Vyjmeme z pánve, dáme do misky a uchováme na teple. Do výpeku přidáme na proužky nakrájenou šalotku, pokrájené žampiony, opečeme, přidáme lžičku cukru, který necháme lehce zkaramelizovat a nakonec přidáme rajčata. Necháme asi 5 minut podusit a přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali citronovou šťávu, hořčici, kapary, bobkový list, pepř a sůl. Vaříme tak dlouho, až se omáčka trochu zredukuje, což potrvá asi 5 minut. Nakonec vmícháme maso, prohřejeme a podáváme s rýží.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/beef-stroganov-21-10-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.