Potřebujeme:
Těsto na Tortelloni:
- 2 vejce,
- 200 g hladké mouky,
- 1 lžičku italského olivového oleje
Dýňová náplň:
- 200 g dýně,
- 200 g sýru ricotta nebo jiného čerstvého sýra,
- 2 lžíce nastrouhaného sýru parmezán,
- 1 žloutek,
- špetku soli,
- muškátový oříšek
Omáčka:
- 1 konzerva zavařených hrušek,
- 250 ml zakysané smetany,
- 100 ml dezertního vína,
- 1 lžíci parmezánu,
- 1 lžíci balsamikového octa,
- 1 lžíci cukru,
- 2 lžíce másla,
- hrst nasekaných vlašských ořechů
Vejce smícháme s hladkou moukou, přidáme lžičku olivového oleje a špetku soli. Propracujeme v hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme hodinu odpočinout v chladu.
Dýni nakrájíme na kousky a dáme péct do rozpálené trouby asi na 30 minut. Poté ji necháme prochladnout, rozmixujeme ji, přidáme sýr ricotta, žloutek a strouhaný parmezán. Dochutíme solí a muškátovým oříškem.
Z odpočinutého těsta vyválíme tenké pláty, rozkrájíme je na pravidelné čtverce, naplníme dýňovou směsí, okraje potřeme vodou a přehneme. Vaříme ve vroucí osolené vodě asi 4 minuty.
Hrušková omáčka: Scezené hrušky posekáme na malé kousky, které opečeme na másle. Přidáme cukr, ocet, víno a trochu šťávy z kompotu a necháme tekutinu odvařit na třetinu objemu. Hrušky rozmixujeme, přidáme smetanu, parmezán a ořechy a prohřejeme. Smícháme s teplými tortellonami a na talíři posypeme strouhaným parmezánem.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/tortelloni-s-dyni-18-11-2010.html
Poslední tip, trik či komentář