Na 4 porce potřebujeme:
- 1 ks jehněčího hřbetu s kostí,
- 1 kapustu,
- 1 stroužek česneku,
- 1 mrkev,
- máslo,
- smetanu,
- 1 šalotku,
- tymián,
- rozmarýn,
- olej,
- sůl a pepř
Nejprve připravíme kapustu. Kapustu nakrájíme na proužky. Na másle orestujeme jemně pokrájenou šalotku s česnekem a na drobné kostičky nakrájenou mrkví. Necháme změknout a vsypeme pokrájenou kapustu. Dusíme do měkka, pak ochutíme tymiánem, rozmarýnem a smetanou.
Na jehněčí kotletky očistíme, zbavíme loje a nakrájíme na 12 kotletek (3 ks na porci). Kotletky ochutíme solí a pepřem a upečeme na pánvi do růžova (medium). Podáváme se smetanovou kapustou.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/jehneci-kotletky-9-11-2010.html
Poslední tip, trik či komentář