Potřebujeme:
- 500 g kuřecího nebo králičího masa,
- 300 g mořských plodů,
- 300 g slávek,
- 400 g kulaté rýže,
- 1 litr vývaru,
- 100 ml bílého vína,
- 2 papriky různých barev,
- 2 oloupaná rajčata,
- 1 cibuli,
- 2 ks kořenové zeleniny nakrájené na plátky,
- 2 ks citronů,
- 1 malé balení černých oliv,
- 1 plechovku sterilovaného hrášku nebo kukuřice,
- 1 sáček kořenicí směsi Paella – lze nahradit směsí šafránu, kurkumy a papriky,
- máslo,
- olivový olej,
- sůl,
- pepř
Mořské plody a mušle zlehka povaříme ve víně jen tak dlouho, než se mušle otevřou. Slijeme, vodu ponecháme na vaření.
Na olivovém oleji ve větším hrnci necháme zatáhnout maso, poté přidáme na proužky nakrájené papriky, oloupaná rajčata, nahrubo rozkrájenou cibuli. Přidáme koření, zeleninu, propranou rýži a zalijeme vývarem a bílým vínem. Za občasného promíchání přivedeme k mírnému varu a vaříme pod pokličkou asi 5 minut.
Potom v troubě vyhřáté na 170–180 stupňů Celsia zapékáme cca 20 minut. Přidáme mořské plody a už jen krátce asi 3 minuty dopečeme.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-paella-spravna-priprava-3-9-2010.html
Poslední tip, trik či komentář