reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachní prsa

Potřebujeme:

  • směs listových salátů,
    2 ks kachních prsou,
    20g piniových oříšků,
    1 lžíci rostlinného oleje,

Na Dresing

  • 0,2 l červeného vína,
  • 1 lžíci octa z červeného vína,
  • 3 lžíce oleje,
  • 1 lžičku olivového oleje,
  • sůl, pepř

Saláty přebereme a omyjeme a necháme v uzavřené nádobě odstát.
Kachní prsa dobře osušíme, osolíme a okořeníme. Rozpálíme suchou pánev a vložíme na ní kachní prsa, kůží dospod. Opečeme kůži do křupava, potom obrátíme a pečeme na mírnějším ohni asi 4-5 minut.
Prsa přendáme na talíř a udržujeme vlažná. Z pánve slijeme tuk a zalijeme červeným vínem s trochou octa. Necháme vyvařit a přecedíme do čisté mísy. Přidáme ostatní suroviny na dresing a dobře promícháme. Dochutíme. Saláty promícháme, přidáme piniové oříšky, naaranžujeme na talíř, prsa nakrájíme na plátky a obložíme jimi salát.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-kachni-prsa-jak-je-spravne-pripravit-26-11-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.