Potřebujeme:
- 600 g čerstvého lososa,
- 100 g čerstvého zázvoru,
- 2 mladé jarní cibulky,
- 1 pórek – pouze bílou část,
- 2 čerstvé čili papričky,
- hrst čerstvého koriandru,
- 1 limetku,
- 1 lžíci japonské sojové omáčky,
- 1 lžíci rýžového nebo dezertního vína,
- 1 lžíci rybí omáčky,
- 1 lžičku sezamového oleje,
- rýži basmati
Zázvor a česnek oloupeme a na třítku rozetřeme. Chilli papričku, jarní cibulky, pórek a koriandr nakrájíme najemno. V misce smícháme omáčky, víno, olej a přidáme zeleninu. Filety lososa dáme do pečící fólie, poklademe je směsí, nalijeme trochu zálivky a fólii uzavřeme. Dáme péci do rozehřáté trouby na 160°C, pečeme 12 minut. Jednotlivé porce poléváme zbytkem ohřáté marinovací omáčky a podáváme s rýží.
Rýži uvaříme v rýžovém hrnci dle návodu.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/losos-na-zazvoru-29-9-2011.html
Poslední tip, trik či komentář