reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ragú z čerstvých artyčoků

 

Potřebujeme:

  • 250 g očištěných čerstvých uvařených artyčoků (několik neočištěných),
  • 50 g kořenové zeleniny (celer, řapíkatý celer, mrkev),
  • 30 g šalotky,
  • 250 ml drůbežího vývaru,
  • česnek,
  • tymián, rozmarýn,
  • velkolistou petržel,
  • olivový olej,
  • sůl, pepř

Artyčoky oloupeme a nakrájíme na kostky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Šalotku a česnek oloupeme a usekáme. Na olivovém oleji orestujeme šalotku a česnek. Přidáme kořenovou zeleninu a restujeme. Nakonec přidáme artyčoky a ještě chvilku restujeme. Pak podlijeme vývarem, přidáme bylinky a podusíme. Nakonec dochutíme posekanou petrželkou.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/ragu-z-cerstvych-artycoku-27-9-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.