Potřebujeme:
- 3 vepřové jazyky,
- ½ l vývaru,
- 2 šálky rýžového nebo dezertního vína,
- 2 lžíce světlé sojové omáčky,
- 2 jarní cibulky,
- 5 hvězdic badyánu,
- 1 lžičku sečuánského pepře,
- čerstvý zázvor,
- škrob
Do papiňáku nalijeme vývar, víno, badyán, pepř, sojovou omáčku, na plátky nakrájené cibuli a zázvor. Přivedeme do varu a vaříme, než se vývar z poloviny vyvaří. Vložíme do něj vepřové očištěné jazyky, přiklopíme poklicí, zmírníme teplotu a vaříme asi půl hodiny do změknutí. Měkké jazyky vyndáme, oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky. Šťávu zredukujeme varem, zahustíme škrobem rozpuštěným ve vodě, krátce povaříme, přecedíme a necháme vychladnout.
Pro podávání jako samostatný předkrm rozložíme plátky jazyků vějířovitě na talíř a přelijeme vychladlou šťávou.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/veprovy-jazyk-po-pekingsku-3-11-2011.html
Poslední tip, trik či komentář