reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Polévka s játrovými knedlíčky a nudlemi

KNEDLÍČKY
Na knedlíčky potřebujeme:

  • 100 g drůbežích nebo hovězích jater,
    30 g másla,
    2 stroužky česneku,
    morek ze dvou kostí,
    3 lžíce strouhanky,
    1 lžíci polohrubé mouky,
    1 vejce,
    1 lžičku majoránky,
    špetku muškátového květu,
    1/4 lžičky nastrouhané citrónové kůry,
    sůl a pepř

Máslo a rozpuštěný posekaný morek utřeme se solí a žloutkem, přidáme namletá játra, mouku, česnek, majoránku, kůru, květ, pepř, bílek a tolik strouhanky, aby těsto drželo. Suroviny se mohou rozmixovat v mixéru, strouhanku dáme nakonec! Poté tvarujeme knedlíčky, které zavaříme ve vodě asi 10 minut.

NUDLE

Na nudle potřebujeme:

  • 150 g hrubé mouky,
  • 1 vejce,
  • 1 lžíci vody nebo mléka

Mouku prosejeme na vál, uděláme důlek, přidáme vejce rozkvedlané s vodou, promícháme vidličkou a pak zpracujeme rukama těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme ho v ledničce odpočinout. Poté ho rozválíme na velmi tenkou placku, kterou necháme oschnout. Placku pak smotáme a nožem krouháme nudle, které rozprostřeme na pomoučeném plechu a necháme doschnout. Nudle zavaříme v osolené vodě asi 4 minuty a dáváme je jako vložku do polévky.

POLÉVKA
Potřebujeme:

  • 1 l slepičího nebo hovězího vývaru,
  • kořenovou zeleninu nakrájenou na julienne

Do polévky poté vkládáme na másle opečenou zeleninu nakrájenou na julienne, knedlíčky a nudle.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-polevka-s-jatrovymi-knedlicky-a-nudlemi-4-11-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.