reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Preclíky z kukuřičné mouky

Potřebujeme:

  • 80 g kukuřičné (polo)hrubé mouky,
  • 200 g pšeničné celozrnné mouky,
  • 2 lžičky Bio kypřicího prášku (vinného kamene),
  • 180 ml mléka,
  • 30 g rostlinného tuku,
  • půl lžičky soli,
  • 1 vejce na potření,
  • hrubou sůl a kmín na posypání

Mouky prosejeme s kypřicím práškem a solí. Přidáme na kousky nakrájený změklý tuk, mléko a vypracujeme tužší těsto, které necháme při pokojové teplotě 30 minut odležet.
Pak rozkrájíme na kousky a z každého dlaněmi vyválíme pramen, který stočíme do tvaru preclíku. Rozložíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí a kmínem. Pečme v předehřáté troubě na 200°C asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/precliky-z-kukuricne-mouky-16-11-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.