- jablka
cukr
vlašské ořechy
med
rum
skořicový cukr
drobenka na ozdobu
levandulová zmrzlina
jablečné chipsy (sušené jablečné plátky na ozdobu)
snítky levandule
Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr. Do něj nasypeme nakrájená jablka, podusíme, přidáme med, nasekané vlašské ořechy a trochu skořicového cukru. Celou směs prohřejeme a na závěr zalijeme rumem. Jablka v medovém rumu můžete nazdobit podle libosti, ale na křupavou drobenku nesmíme zapomenout. Doplníme levandulovou zmrzlinou, jablkovými plátkovými chipsy a snítkou čerstvé levandule.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/6-veprova-panenka-v-peprove-marinade-s-cesnekem-a-v-medovem-marinade-s-cesnekem-a-chilli/
Poslední tip, trik či komentář