- 500 g uzeného lososa
100 g mladé zelené cibulky
dijonská hořčice
panenský olivový olej
sůl
pepř
špetku cukru
na omáčku:
- majonéza
2 citróny
dijonská hořčice
cukr
sůl
pepř
na ozdobu:
- výběr listových salátů
baby rajčata
pečivo (toustový chléb)
Uzeného lososa nakrájím na malé kousky, přidáme jemně nakrájenou zelenou cibulku, dijonskou hořčici, pepř, sůl a špetku cukru na zvýraznění chuti.
Do majonézy vmícháme citrónovou kůru i šťávu, dijonskou hořčici, špetku cukru, sůl a pepř.
Tatarák tvarujeme do formičky, servírujeme na listovém salátě, doplníme omáčkou a zdobíme rajčátky, opečenými v olivovém oleji a doplníme opečeným toustovým chlebem.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/15-tatarak-z-lososa-s-listovym-salatem-a-citronovou-majonezou/
Poslední tip, trik či komentář