reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kroupové rizoto se zeleninou

4 porce
na kroupové rizoto:

  • 600 g krup
    150 g másla
    3 šalotky
    10 žampionů
    2 l zeleninového vývaru
    200 ml smetany
    250 ml bílého vína
    200 g parmazánu
    pažitka
    sůl
    pepř

na restovanou zeleninu:

  • karotka
    růžičková kapusta
    mladý zelený chřest
    žampiony
    cukrový hrášek
    cuketa
    olivový olej
    sůl
    pepř

Na rozehřátém přepuštěném másle postupně orestujeme nakrájenou šalotku, kousky žampionů a kroupy uvařené do poloměkka. Přilijeme vývar, smetanu, trochu bílého vína, lehce osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a vaříme doměkka. Podle potřeby přiléváme další vývar, smetanu nebo víno. Na závěr vmícháme máslo, strouhaný parmazán a nasekanou pažitku. Podáváme se zeleninou, kterou připravíme následujícím způsobem:
Na olivovém oleji orestujeme karotku a růžičkovou kapustu, které jsme předem krátce povařili v osolené vodě. Přidáme zelený chřest, lusky cukrového hrášku, cuketu nakrájenou na hranolky a čtvrtky žampionů. Lehce osolíme, opepříme a vše krátce orestujeme.
Servírujeme podle vlastní fantazie na talíře.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/115-kroupove-rizoto-se-zeleninou/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.