12 porcí – do formy o průměru 30 cm
linecké těsto
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla
- 100 g moučkového cukru
krém
- ½ l mléka
- 120 g cukru
- 75 g vanilkového pudinkového prášku
- 350 g 33 % vyšlehané šlehačky
750 g očištěných jahod
Z mouky, másla změklého při pokojové teplotě a moučkového cukru vypracujeme hladké těsto. Dvacet minut ho necháme v lednici odležet.
Na pomoučeném vále z těsta vyválíme 5 mm silný plát, který přeneseme do koláčové formy a pečeme při 160 °C 20 minut.
Zchladlé těsto vyklopíme, přes formu natáhneme folii a korpus do formy vrátíme a plníme krémem.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustou hmotu a šleháme do zchladnutí.
Poté ručně vmícháme ušlehanou šlehačku, až je krém pěkně hladký. Krém plníme na korpus a poklademe půlkami jahod. Zalijeme želatinou a necháme zchladnout.
želatina
Roztok na želatinu podle návodu výrobce v poměru cca 80 % vody + 20 % jahodového sirupu.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10213315170-18.01.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=720
Poslední tip, trik či komentář