reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Houbová omáčka

na základní bílou omáčku:

  • cibule
    máslo
    hladká mouka
    hovězí vývar
    smetana
    sůl
    pepř
    citrón

na houbovou omáčku:

  • čerstvé nebo mražené hřiby
    cibule
    máslo
    sůl
    pepř
    citrón
    plochá petržel

Nejdříve si připravíme základní bílou omáčku: Na másle podusíme jemně pokrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou, krátce osmažíme a zalijeme vývarem. Omáčku za stálého míchání prováříme asi půl hodiny. Na závěr ji zjemníme smetanou a dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Krátce povaříme a přecedíme přes jemné síto.
A můžeme se pustit do houbové omáčky. Na másle podusíme cibuli, poté přidáme pokrájené houby, vše osmahneme a přidáme citrónovou šťávu. Po 5 minutách dušení zalijeme základní bílou omáčkou a společně vaříme asi 20 minut. Na závěr dochutíme a přidáme posekanou petržel. Servírujeme s knedlíkem.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/360-houbova-omacka-bonus/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.