reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Houskový knedlík

  • 0,5 kg hrubé mouky
    42 g droždí
    0,2 l mléka
    0,1 kg housky
    sůl
    4 žloutky
    1 vejce
    0,1 kg máslo

Do misky vlijeme třetinu mléka, přidáme polévkovou lžíci cukru, droždí a dobře rozmícháme.
Přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout. Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, vejce, žloutky, mléko, nakynutý kvásek, v troubě opraženou a máslem pokapanou housku a vše důkladně prohněteme ručně. Přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout. Po vykynutí znovu prohněteme a těsto rozdělíme na několik stejných částí. Z těch vyválíme knedlíky, které necháme pod utěrkou znovu nakynout. Po nakynutí vaříme ve vroucí osolené vodě cca 15 -20 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme a okamžitě je propícháme, aby se nesrazily. Na závěr je potřeme máslem nebo sádlem.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/359-houskovy-knedlik/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.