reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí vývar

  • hovězí loupaná plec nebo kližka
    hovězí kosti
    mrkev
    celer
    petržel
    pórek
    řapíkatý celer
    cibule
    sůl
    pepř
    nové koření
    bobkový list
    petrželka nebo pažitka

Při teplotě 200 stupňů necháme v troubě na 20 minut opéct hovězí kosti. Na dně hrnce do tmava opečeme rozpůlenou cibuli a zalijeme ji studenou vodou. Přidáme kořenovou zeleninu, pórek, řapíkatý celer, divoké koření, sůl a opečené kosti. Přidáme maso, polévku pozvolna přivedeme k varu a poté ji už jen tzv. „táhneme“ na mírném ohni.
V průběhu vaření z povrchu odstraňujeme kal a pěnu. Po uvaření vyjmeme maso a zeleninu na zvláštní talíř a vývar přecedíme. Zeleninu a maso nakrájíme a vložíme zpátky do polévky. Doplníme zelenou petrželkou nebo pažitkou.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/357-hovezi-vyvar/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.