reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rajská omáčka

  • slunečnicový olej
    1 mrkev
    1/4 celeru
    1 cibule
    2 ks hřebíčku
    2 ks skořice
    8 kuliček nového koření
    20 kuliček celého pepře
    3 bobkové listy
    3 lžíce cukru
    ocet
    300 g rajského protlaku
    500 ml hovězího vývaru
    kousek citronové kůry
    2 lžíce másla
    4 lžíce hladké mouky

Pro základ rajské omáčky osmahneme na slunečnicovém oleji nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Okořeníme hřebíčkem, celou skořicí, novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Pak v základu omáčky necháme zkaramelizovat tři lžíce cukru a zastříkneme octem. Přidáme rajský protlak a restujeme. Základ zalijeme hovězím vývarem, provaříme půl hodiny, přidáme kousek citronové kůry a zahustíme jíškou z másla a hladké mouky. Provaříme dalších 15 minut a propasírujeme přes sítko. Rajskou omáčku případně dochutíme.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/358-rajska-omacka/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.