- 2 kg hovězího vysokého roštěnce (entrecote)
3 stroužky česneku
rozmarýn
tymián
červené víno
2 lžíce nakrájené šalotky
máslo
sůl
pepř
Maso svážeme provázkem do úhledného tvaru, osolíme a opepříme, opečeme na pánvi ze všech stran společně s bylinkami a česnekem a vložíme do pekáče. Do výpeku přidáme víno, provaříme a přelijeme jím maso. Pečeme v troubě při teplotě 110°C cca 40 až 50 minut. Po upečení maso necháme na teplém místě 15 minut odpočinout, teprve potom je nakrájíme. Mezitím si můžeme připravit šťávu: Výpek z masa přelijeme do kastrůlku. Přidáme červené víno a případně 2 lžíce na drobno nakrájené šalotky a svaříme na polovinu. Na závěr vmícháme máslo a dochutíme solí a pepřem.
Maso servírujeme nakrájené na plátky, přelité šťávou. Jako přílohu můžeme doplnit gratinované brambory a špenát.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/364-peceny-hovezi-vysoky-rostenec/
Poslední tip, trik či komentář