10 porcí
- vývar
- 1 slepice
- 100 g mrkve
- 100 g celeru
- 100 g petržele
- 1 cibule
- celý pepř
- nové koření
- bobkový list
- sůl
celestýnské nudle
- 2 vejce
- 250 ml mléka
- 150 g polohrubé mouky
- sůl
- hrst petrželky
- olej
Očištěnou slepici, zeleninu a koření vložíme do studené vody, osolíme a přivedeme k varu. Z povrchu sebereme vzniklou pěnu, a vývar táhneme – na mírném plameni necháme jen převalovat, až je slepice měkká, alespoň hodinu a půl.
Poté vývar scedíme, maso obereme a natrháme či nakrájíme, budeme ho vkládat do polévky.
Vejce rozšleháme s mlékem a moukou v hladké palačinkové těsto, které ochutíme solí a sekanou petrželkou. Na pánvi pečeme tenké palačinky z obou stran, poté je nakrájíme na krátké nudle (5×0,5 cm).
zelenina
- 50 g mrkve
- 50 g celeru
- 50 g petržele
- petrželka kudrnka
Zeleninu nakrájíme na jemné proužky, petrželku nasekáme najemno a vložíme do talíře s celestinskými nudlemi, slepičím masem a přelijeme horkým vývarem.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10266698363-01.02.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=726
Poslední tip, trik či komentář