reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Slepičí vývar s celestýnskými nudlemi

10 porcí

  • vývar
  • 1 slepice
  • 100 g mrkve
  • 100 g celeru
  • 100 g petržele
  • 1 cibule
  • celý pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • sůl

celestýnské nudle

  • 2 vejce
  • 250 ml mléka
  • 150 g polohrubé mouky
  • sůl
  • hrst petrželky
  • olej

Očištěnou slepici, zeleninu a koření vložíme do studené vody, osolíme a přivedeme k varu. Z povrchu sebereme vzniklou pěnu, a vývar táhneme – na mírném plameni necháme jen převalovat, až je slepice měkká, alespoň hodinu a půl.

Poté vývar scedíme, maso obereme a natrháme či nakrájíme, budeme ho vkládat do polévky.

Vejce rozšleháme s mlékem a moukou v hladké palačinkové těsto, které ochutíme solí a sekanou petrželkou. Na pánvi pečeme tenké palačinky z obou stran, poté je nakrájíme na krátké nudle (5×0,5 cm).

zelenina

  • 50 g mrkve
  • 50 g celeru
  • 50 g petržele
  • petrželka kudrnka

Zeleninu nakrájíme na jemné proužky, petrželku nasekáme najemno a vložíme do talíře s celestinskými nudlemi, slepičím masem a přelijeme horkým vývarem.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10266698363-01.02.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=726

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.