reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dušené jehněčí maso s bramborami a cous cousem

  • 1 kg jehněčí kýty
    0,5 kg drcených rajčat v plechu nebo 1 kg čerstvých
    0,2 kg cibule
    0,2 kg mrkve
    0,2 kg řapíkatý celer
    0,1 kg česnek
    1 kg brambory
    2 l hov. vývaru
  • skořice mletá, římský kmín mletý, pepř černý mletý, čili papričky,
    koriandr čerstvý
    couscous (kuskus) 0,5 kg
  • 0,2 l řepkového oleje na smažení
    0,2 l olivového oleje

Jehněčí kýtu vykostíme, zbavíme blanek a šlach a naporcujeme. Maso osolíme a opepříme a opečeme na rozpáleném oleji. Orestovanou kýtu vyndáme a do výpeku nasypeme 200 gramů na kostky nakrájené mrkve, stejné množství pokrájeného řapíkatého celeru a cibule a podusíme. Poté přidáme opečené maso, zamícháme a přilijeme půl kila drcených rajčat. Ochutíme skořicí, římským kmínem a lehce dosolíme. Zalijeme dvěma litry vývaru a asi 40 minut vaříme. Když je maso poloměkké přidáme kilo nakrájených brambor a dochutíme jedním stroužkem nasekaného česneku a čili papričkou. Vaříme do měkka. Na závěr přidáme čerstvé koriandrové listy.

Půl kila kuskusu zalijeme horkým hovězím vývarem a necháme nabobtnat. Poté ho
ochutíme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Podáváme spolu s jehněčím.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/413-dusene-jehneci-maso-s-bramborami-a-cous-cousem/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.