- 8 kukuřičných baby kuřátek,
400 g divoké rýže,
0,5 l bílého vína,
3 cibule,
6 stroužků česneku,
sůl, pepř,
2 citrony,
600 g lišek,
tymián čerstvý,
petržel čerstvá placatá,
250g másla
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, česnek a tymián, na základ nasypeme rýřži, orestujeme ji a zalijeme částí vína. Lehce povaříme a dáme stranou zchladnout.
Mala kuřátka očistíme, osolíme, opepříme a naplníme je připravenou rýží. Vložíme je do pekáčku/remosky, na který jsme dali předem restovat zbytek cibulky a česneku. Na každé kuřátko položíme kolečko citronu, pár lístků tymiánu a plátek másla a vše ještě podlijeme trochou vína. Pečeme je v troubě 30 – 45 minut při 200 stupních Celsia. Při pečení kuřátka obracíme, aby se opekla ze všech stran a přeléváme výpekem. Poté přisypeme očištěné lišky a dopékáme při dalších cca 30 – 45 minut. Doba pečení závisí na teplotě pečení a na tom, používáme-li troubu nebo remosku.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/424-pecena-baby-kuratka-plnena-divokou-ryzi-s-liskami/
Poslední tip, trik či komentář