reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Králík na zázvoru se zadělávanou kedlubnou a šafránovými brambůrky

4 porce

1 králík

  • 100 g špeku
  • sůl
  • mletý zázvor
  • olej
  • 2 velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 ml bílého vína a voda na podlití

zadělávané kedlubny

  • 2 kedlubny
  • 30 g másla
  • lžíce hladké mouky
  • 200 ml smetany
  • sůl
  • hrst petrželky

brambory

  • 4 brambory vařené ve slupce
  • máslo
  • sůl
  • šafrán

Králíka naporcujeme, prošpikujeme a osolíme, opepříme, poprášíme mletým zázvorem.

Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku dosklovata, přidáme česnek, osmahneme, poté vložíme porce králíka, opečeme je ze všech stran, podlijeme vínem a vložíme do trouby. Pečeme doměkka, zpočátku zakryté, během pečení podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Na závěr odklopíme a dopečeme dozlatova.

Očištěné kedlubny nakrájíme na menší kostky nebo plátky, orestujeme na másle, zaprášíme moukou, zarestujeme, zalijeme smetanou, provaříme, poté dochutíme solí a jemně sekanou petrželovou natí.

Oloupané brambory opečeme na másle, osolíme, jemně ochutíme šafránem (toho dáváme skutečně jako šafránu).

Zdroj:  Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10266698363-01.02.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=728

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.