reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sladký pikantní bok

  • banány 5 kusů
  • anglická slanina 20 plátků
  • sůl a pepř 1 špetka
  • citron 1 kus
  • česnek 1 stroužek
  • kečup 2 lžíce
  • rum 5 cl
  • čerstvá bazalka 1 hrst
  • med 1 dávka
  • olivový olej 1 dávka
  • malé bagety 5 kusů

Připravíme si marinádu z kečupu, citronu, rumu, česneku, soli a pepře a můžeme přidat i trochu medu.

Do připravené marinády naložíme nakrájené kousky banánu – jeden banán nakrájený na 3 až 4 díly – a ovoce necháme odležet asi 2 hodiny. Banány vyjmeme z marinády, omotáme je anglickou slaninou a naklademe na plech vymazaný sádlem. Takto připravené banánové smotky můžeme ještě potřít medem a dle chuti i rozetřeným česnekem. Pečeme v troubě, dokud není anglická slanina zlatavá a křupavá. Dvě minuty před dopečením vložíme do trouby prohřát bagety.

Sladký pikantní bok při servírování dozdobíme lehce bazalkou, zakápneme olivovým olejem a podáváme s rozehřátou bagetou zabalenou v ubrousku.

Zdroj: Sladký pikantní bok; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sladky-pikantni-bok [On-line 31.5.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.