- žlutý meloun 1 kus
- kvalitní sušené šunky 150 g
- rucola 1 balení
Francouzská bageta
- podmáslí 300 ml
- sůl 1 lžička
- cukr 1 lžička
- hladká mouka 500 g
- sušené droždí 1 lžička
Meloun rozkrojíme napůl a lžící odstraníme pecky. Poté poloviny rozdělíme dále na plátky a z každého odstraníme kůru. Meloun poklademe šunkou a dáme vychladit do ledničky. Podáváme s bagetou.
Uhněteme těsto na bagety a necháme je vykynout. Pak znovu propracujeme a rozdělíme na pět kousků. Uválíme v mouce – těsto se lepí. Bagety naskládáme na plech s pečícím papírem. Nahoře nařízneme několik šikmých řezů a před pečením pomašlujeme slanou vodou. Pečeme při 180 stupních 25 minut. Hotové ihned přendáme z plechu na mřížku.
Zdroj: Meloun se šunkou prosciutto, francouzská bageta; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/meloun-se-sunkou-prosciutto [On-line 8.6.2012]
Poslední tip, trik či komentář