reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená krkovička, zelené fazolky se slaninou, šťouchané brambory s jarní cibulkou

  • vepřová krkovice 1500 g
  • čerstvý tymián 1 svazek
  • fazolové lusky mražené/čerstvé
  • anglická slanina 200 g
  • sůl a pepř 1 špetka
  • drcený kmín (do brambor) 1 špetka
  • hrstička celého kmínu (na maso)
  • hrstička celého kmínu (na maso) 5 stroužků
  • 1/8 másla
  • jarní cibulka 1 svazek
  • velká cibule 1 kus
  • brambory 8 kusů
  • česnek 5 stroužků

Vepřovou krkovici očistíme, nasolíme a trochu nařízneme. Do řezů rozdrtíme a rovnoměrně vetřeme česnek, maso dále okmínujeme, opepříme a poklademe tymiánem, podlijeme vodou a necháme péct v troubě předehřáté na 200°C zhruba dvě hodinky. Po změknutí maso odkryjeme a necháme chvilku svrchu opéct.

Očistíme si fazolky a nakrájíme si slaninu na kostičky Na pánvi si rozehřejeme lžíci olivového oleje a zprudka osmahneme slaninu, poté vložíme fazolové lusky a orestujeme. Osolíme, opepříme, podusíme.

Brambory si oloupeme, pokrájíme a necháme uvařit doměkka, poté je scedíme. Přidáme kolečka nakrájené a jemně orestované cibulky a máslo, přidáme špetku drceného kmínu a soli a rozšťoucháme. Upečené maso servírujeme společně s brambory a fazolkami.

Zdroj: Pečená krkovička; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-krkovicka-zelene-fazolkya [On-line 14.6.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.